A Főnix Dance Sport programjait idén is nagy érdeklődés övezte

A Főnix Dance Sport programjait idén is nagy érdeklődés övezte

A lajosmizsei Főnix Dance Sport Gyermek- és Ifjúsági Központ Egyesület idén is számos program keretében igyekezett ösztönözni a városban élő sportolni vágyókat. Csoportjukban, illetve rendezvényeiken minden korosztály megtalálja a számára megfelelő mozgásformát.
Létrejöttük óta folyamatos céljuk a tánc, a fitnesz és a különböző mozgásos tevékenységek lehetőségét és színtereit, mint egyik legerősebb kapcsolatteremtő és megtartó képességgel bíró szabadidős és sport tevékenységet tovább bővíteni Lajosmizsén és környékén.
Az elmúlt években nagy figyelmet szenteltek annak, hogy minél több közösség építő rendezvénysorozatot tudjanak szervezni a mozgás és kimozdulás jegyében. Ennek megfelelően a Zöld Város Projekt keretein belül megújult Iskola tó és környékét egy igen színvonalas, minden korosztályt érintő és megmozgató családi mozgásfesztivállal tudták a résztvevők felavatni. Ennek keretében megvalósuló számos ösztönző programjuk között megtalálható a jótékonyság, a táplálkozási és egészséges életmóddal foglalkozó tanácsadás is.
Évente megrendezett tehetségkutató versenyükön a legkülönfélébb kategóriákban, de leginkább énekben és táncban mutathatták meg magukat a fiatalok.
Helyi és környékbeli fiatalok számára mutatták be a Radnóti téri Sportpark edzési lehetőségeit, ezzel is segítve, hogy a sport az életük aktív részévé váljon.
A felnőtt lakosok számára táncestek, a 8. osztályba járó diákoknak táncórák keretében biztosították a társastánc és egyéb táncstílus ismereteinek bővítését. Míg a fiatalabbak „jutalomtáborban” fejleszthették ritmusérzéküket, különböző stílusú táncokat ismerhettek meg.
Terveik szerint a helyi lakosok és a környékbeliek számíthatnak az eddigi rendezvények, programok folytatására.

Kategória: Hírek, aktualitások