A járvány ellenére egész évben komolyan készültek a küzdősportok kedvelői

A járvány ellenére egész évben komolyan készültek a  küzdősportok kedvelői

Egy nagyon izgalmas, élményekkel és kiváló eredményekben gazdag év után jött egy sokkal kevesebb lehetőséget adó 2020, amikor a járvány ellenére minden hazai versenyen próbáltunk elindulni és megmutatni tudásunkat – mondta Csillag Tamás, a Star Gym Küzdősport Egyesület elnöke.
Az egyesület a küzdősport oktatására, népszerűsítésére jött létre, tagjai részére rendszeres sportolási lehetőséget biztosít, fontos célja az élsportolók kinevelése, utánpótlás nevelés, verseny-és a szabadidősport támogatása.
A 2020. év februárjában egy napon két városban 14 harcosunk lépett kötelek közé egy Országos K-1 versenyen és egy Muay-Thai kupán, aminek eredménye 13 arany és 1 ezüstérem lett.
Márciusban egy profi K-1 és MMA gálán a Star Gym edzője, Csillag Tamás egy 3 hetes Thai Földi edzőtábor után győztesen hagyta el a szorítót, míg tanítványa Vizi Dénes döntetlennel zárta az estét.
Júliusban edzőtermünkben rendeztük meg a Star Gym kupát, ahol amatőr, profi és válogatott szintű versenyzők nézhettek farkasszemet egymással Muay-Thai és K-1 szabályrendszerben a küzdősport rajongó közönség előtt, ahol közel 20 Star Gym-es harcos lépett a szorítóba.
Júliusban ismét megrendeztük utánpótlás korú harcosaink számára a nyári sátor táborunkat, ahol napi 3 edzés volt rutinos edzők vezetésével és vendég csapatok részvételével, az edzések mellett sok szabadidős programot is szerveztünk, hogy életre szóló élmény legyen a gyerekeknek.
Az Muay-Thai utánpótlás válogatott tagjai Farkas Bendegúz és Hevér Alexander a szakszövetség által rendezett edzőtáborban is részt vettek, amit Máriapócson tartottak.
Az amatőr Muay-Thai magyarbajnokságon Német Attila, Antal Ferenc és Farkas Bendegúz kiváló teljesítménnyel aranyérmet szereztek. Ajtai Benjamin és Hevér Alexander ezüstérmesek lettek.
Októberben a Budapesti Combat Sport bajnokságon is 5 versenyzőnkből 3 aranyéremmel térhetett haza.
A kialakult helyzetben nem tudták megrendezni a Muay Thai világbajnokságot így árnyékbox kategóriában nevezte versenyzőit a magyar válogatott és ifjú harcosunk Német Attila 16 fiatal közül világbajnoki ezüstérmes lett korcsoportjában.
A Star Gym Brazil Jiu-Jitsu versenyzője Lakatos Sándor Münchenben kezdte meg 2020-as versenyszezonját ahol a kategóriáját megnyerte, valamint abszolútban (súly nélküli kategória) 3. helyen végzett.
Győri Levente Grappling Magyar Bajnokságon GI-ben 3. helyen, NOGI-ben pedig a 2.helyen végzett.
Gálik Máté szintén a Grappling Magyar Bajnokságon GI-ban megnyerte kategóriáját.
A versenyzők mellett nagyon büszkék vagyunk a hobbi sportolóinkra is akik példaértékűen nap mint nap nálunk, velünk kapcsolódnak ki Muay-Thai, Brazil Jiu-jitsu és Crossfit edzéseinken.

Kategória: Küzdősport