A KTE és a Kecskeméti Dózsa egykori kézilabdázói, kosárlabdázói és focistái találkoztak

A KTE és a Kecskeméti Dózsa egykori kézilabdázói, kosárlabdázói és focistái találkoztak

A Kecskeméti Dózsa egykor nagy sikereket elért női kosárlabdázói, focistái, valamint a szintén sikeres KTE kézilabdázói és focistái jöttek össze szeptember 27-én a Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakgimnázium és Szakközépiskola tornacsarnokában egy sportdélutánra, majd a Szalon Pizzériában egy vacsorával fejeződött be a találkozó. Az eseményt, hagyományteremtő szándékkal, a Mindenki Győztes Szabadidő Sportegyesület szervezte.

A találkozó kezdetén Garaczi János, az Egyesület elnöke köszöntőjében elmondta, hogy hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a találkozót, amelyet a jövőben évente meg fognak ismételni. A jövő évben annyival szeretnék kiterjeszteni, hogy az egykori NB I-es férfi kosárlabdacsapat játékosait is meg fogják hívni a találkozóra. A kezdeményezéssel példát szeretnének mutatni más civil szervezeteknek is, hogy hasonló módon szervezzék meg egyéb sportágak egykori sportolóinak a találkozását, hiszen Kecskeméten korábban is sikeres volt a röplabda, a birkózás, az ökölvívás, meg még néhány sportág. A sportolókat köszöntötte dr. Salacz László országgyűlési képviselő, aki beszélt saját sporthoz való kötődéséről, és a korábbi kecskeméti sportolók megbecsülésének fontosságáról.

A találkozó előkészítésében nagy segítséget nyújtott Karakas Ferenc, aki a KTE egykori sportolóinak összegyűjtését koordinálta.

A sportdélutánon először a Kecskeméti Dózsa egykori női kosarasai tartottak kétszer 15 perces bemutatót. A kékek csapatába beszállt Ivkovicné Béres Tímea, az egykori 108-szoros válogatott kosaras is, aki meglepődve tapasztalta, hogy még mindig mekkora a győzni akarás, a küzdeni tudás az egykor kiváló játékosokban.

A mérkőzés szigorú játékvezetője Ivkovic Stojan, a magyar kosárlabda válogatott szövetségi kapitánya volt. Az egykori példaképekről a mai fiatalok, de az élsportolók is példát vehetnek, hiszen közülük többen is a magyar válogatottságig jutottak. Az egykori válogatottak közül Probojáczné Túri Éva még ma is aktív tagja a közösségnek. A régi játékostársak közül már jó néhányan hiányoznak, mint az egykori válogatott kosaras Makainé Magyar Márti, akinek testvérei, Magyar István és Magyar Miklós, a KTE focistái részt vettek a sportdélutánon.
Hirdetés

A KTE női kézilabdázói is egy rövid bemutatót tartottak, amelynek keretében visszaemlékeztek 1972-re, amikor NB II-be jutottak. Bemutatták a feljutáskor használt, dedikált kézilabdát is. Egy másik, sokak szemében fájó momentum is kapcsolódik 1972-höz, ugyanis ekkor szűnt meg a Kecskeméti Dózsa és alakult meg a Kecskeméti SC.

A női mérkőzések után a férfi focisták barátságos mérkőzése következett, amelyen nem az eredmény, hanem a technikai tudás csillogtatása, a cselezőképesség bemutatása vitte a prímet.

Azt est a Szalon Pizzériában folytatódott, ahova meghívást kapott Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony, aki egykori kosárlabdázóként visszaemlékezett arra, hogy Adamik Feri bácsi milyen szigorral vezényelte az edzéseket.

A sportdélután jó hangulatban ért véget. Búcsúzáskor mindenki megígérte, hogy jövőre is eljön, ha meghívót kap.

Képgaléria

Kategória: Hírek, aktualitások