A megyei bajnokságban szerepel a Lajosmizsei Asztalitenisz Club

A megyei bajnokságban szerepel a Lajosmizsei Asztalitenisz Club

A Lajosmizsei Asztalitenisz Club 1992-ben alakult Varga Iván vezetésével, majd NB I-es férfi asztalitenisz csapatot működtetett több éven keresztül. Anyagi problémák miatt megszűnt a férfi csapat, helyette 2001-ben női alakult, amely 2011-ig NB II-ben szerepelt és indulási jogot nyert az NB I-ben való indulásra. 2016 óta Yacobi Shay vezeti a klubot Szijjártó Pálné Viktória segítségével, tavaly dr. Feketéné Pataky Ilona csatlakozott az elnökség tagjaihoz.
Az induló női csapat tagja volt Madarász Dóra és Szarvas Sándorné Páldeák Borbála, aki a Transzplantáltak versenyén Európa-bajnoki címet és világbajnoki 3. helyezést ért el.
Az NB I-ben való részvételnek nem voltak meg a feltételei, ezért azóta a Bács-Kiskun megyei és a Kecskemét városi bajnokságban szerepel a csapat, amelyben női és férfi játékosok is részt vesznek.
Jelenleg legeredményesebb játékos Dodó László, aki a 2020. évi Kecskemét Városi II. Top 10 Bajnokság 1. helyezettje lett.
A Fekete István Általános Iskolában 2018-ban elkezdték a gyerekek asztalitenisz oktatását, Dr. Feketéné Pataky Ilona edző és Szijjártó Pálné Viktória segítségével. A Kecskeméti Spartacus edzője, Fodor Miklós vezetésével két sikeres nyári edzőtábort rendeztek.
Már 2007. óta évente megrendezik a Varga Iván Emlékversenyt, mely már országos hírűvé nőtt, 2020-ban a résztvevők száma megközelítetté a 80 főt.

Kategória: Asztalitenisz
Cimkék: Lajosmizse

Kapcsolódó hírek