A Miklósi Gyermekfoci

A Miklósi Gyermekfoci

A 2018-ban újjá alakult Miklósi Gyermekfoci egyesület számos fejlesztést hajtott végre az elmúlt években. A sportszervezet keretein belül 5 korosztályban, 70-80 gyerek sportol, és egy felnőtt csapattal is rendelkeznek.
A legfiatalabbak (U7-U9) rendszeresen részt vesznek a Magyar Labdarúgó Szövetség által szervezett Bozsik Fesztiválokon, ahol rendkívül eredményesek tudnak lenni. Az U11-es korosztály a tavalyi évben a Bács megyei futsal tornán a dobogó 2. fokára tudott kerülni. Az U13 hétről-hétre a megyei ¾ pályás bajnokság északi csoportjában nagyon eredményesen szerepel, jelenleg a 3. helyet foglalja el a csapat, akikből egy nagyon jó társaság formálódott.
A szervezetben az U16 egyetlen fiatal nagypályás csapatuk, a felnőtt korosztály sajnos ebben a szezonban eddig úgy tűnik, hogy nem tudja megismételni a tavalyi rendkívül jó eredménynek mondható 2. helyét, ahol a végletekig versenyben voltak a bajnoki címért.
Kiemelendő azonban, hogy több saját nevelésű fiatal játékosuk is be tudott már mutatkozni a nagyok között és öröm látni, hogy hamar felvették a felnőtt labdarúgás ritmusát.
Az egyesület munkáját számos edző segíti, úgymint Erdős Bálint utánpótlás szakosztályvezető, aki az ovifociért és az U9, U13 korosztályért is felel. Kovács Zoltán az U7 és U11-es korosztályt vezeti, Beszedics Tibor a nagypályás utánpótlás csapatuk munkájáért felelős, valamint Beszedics Tamás kapus edzőként, a kapus palántákat trenírozza.
A felnőtt csapatért Lovász Sándor felel, valamint Bábel Pál felnőtt szakosztályvezetőként segíti a társaságot.
Nagy Péter, az egyesület vezetője elmondta, hogy továbbra is céljuk, hogy Kunszentmiklóson sportolási lehetőséget biztosítsanak a helyi és környező településről származó focizni vágyó gyerekeknek, valamint hogy a jövőben ezek a fiatalok alkossák a felnőtt csapatuk gerincét.
Fontosnak tartják, hogy egyesületük családias környezetében a gyerekek között barátságok alakulnak ki, amelyek akár életre szólók is lehetnek.

Kategória: Labdarúgás