Az elmúlt évben is ment a munka a Star GYM edzőtermében

Az elmúlt évben is ment a munka a Star GYM edzőtermében


A sportolók számára rövid 2021-es évben is 11 versenyen vettek részt országszerte a szervezet sportolói, ahol az amatőr országos és nemzetközi versenyek mellett profi gálán is részt tudtak venni.
Ahogy korábban, az egyesület versenyzői ebben az évbe is több országos és nemzetközi bajnoki címet hoztak el K-1 és Muay Thai szabályrendszerben.
A sportolni vágyók szép számban vesznek részt az edzéseken és versenyeken, ahol minden korosztályban indítanak versenyzőket, a legfiatalabb 8 éves korosztálytól, a legtapasztaltabb 46 évesig.
Múlt év elején nagy megtiszteltetés ért. A Magyar Muay Thai szakszövetség felkért, hogy erősítsem az utánpótlás korú válogatott edzői csapatát és természetesen örömmel éltem a lehetőséggel. Így három válogatott versenyzőnkkel együtt utazhatunk az edzőtáborokba, világversenyekre. – mondta el Csillag Tamás, a Star GYM vezetőedzője és elnöke. A sportegyesület számos programot szervez a sportolók számára. Júniusban tartották a Magyar Muay Thai válogatott egy hetes edzőtáborát kecskeméti edzőtermükben a 10-18 évesek számára.
Júliusban megrendezték a Star GYM Kupát, ahol közel 60 mérkőzést sikerült levezényelni.
– Sok versenyzővel képviseltük Kecskemétet és az edzőtermünket, ahol az esetek többségében kecskeméti kéz lendült a magasba. – tette hozzá Csillag Tamás.
Mint minden évben, 2021-ben is több mint 30 gyerek vehetett részt a nyári Muay Thai táborukban, ahol az 5 napos edzőtáborban számos edzéssel, vendégedzők közreműködésével fejlesztették a gyerekek erőnléti képességeit, emellett sok szabadidős programot biztosítottak a fiatalok számára.
Év közben a Star Gym Brazil Jiu-Jitsu csapat tagjai két nagyobb magyar versenyen vettek részt, a Grappling Magyar Bajnokságon és a Brazil Jiu-Jitsu Magyar bajnokságon, ahonnan két magyar bajnoki címet, két második helyet és egy harmadik helyet tudtak elhozni. Továbbá két versenyzőjük kijutott Abu Dhabiba a Sport Ju-Jitsu világbajnokságra, ahol mind a ketten 5.helyen végeztek.
Decemberben Thaiföldön, Bangkokban rendezték meg a Muay Thai Világbajnokságot, ahol Antal „Manó” Ferenc, a 12–13 éves korosztályban képviselte Magyarországot, Kecskemétet és a Star GYM-et. Csillag Tamás edzőként utazott a válogatottal, hogy segítse a versenyzőket.
Februárban két kecskeméti harcos, Német Attila és Antal Ferenc aranyérmet szerzett Törökországban, az IFMA Muaythai Európa-bajnokságon. Zárásként elmondta, elért sikereikben nagyon nagy szerepe van a csapatmorálnak, amiben nem csak a versenyzőiknek, hanem a hobbi sportolóinknak is nagy szerepe van. Edzőtermüket folyamatosan fejlesztik, hogy a lehető leghatékonyabban tudjanak edzeni a megmérettetésekre.
A GYM-ben a Muay Thai és a Brazil Jiu-Jitsu mellett Crossfit, Infrashape és különféle erőnléti edzésekre is van lehetőség a hét minden napján, hogy mindenki megtalálja náluk a számára megfelelő mozgásformát.

Cimkék: Kecskemét