Az Országgyűlés csapata nyerte a Nemzeti Összetartozás Labdarúgó Tornát

Az Országgyűlés csapata nyerte a Nemzeti Összetartozás Labdarúgó Tornát

Az Országgyűlés együttese nyerte a második alkalommal megrendezett Nemzeti Összetartozás Labdarúgó Tornát, amelyen hat Kárpát-medencei csapat játszott egymással július 8-án és 9-én.
Az első nap a csoportmérkőzéseket bonyolították le, második nap pedig a helyosztókra került sor, itt a budapesti BVSC-pályán. A tornát a nemzeti összetartozás jegyében írták ki Kövér László házelnök kezdeményezésére, aki maga is szerepet kapott csapata két csoportmérkőzésén és a döntőben, Dr. Salacz Lászlóval, a térség országgyűlési képviselőjével. Az első napon az „A” csoportban Kárpátalja, Erdély, Csángóföld, a „B”-ben magyar parlamenti válogatott, Délvidék, Felvidék lett a sorrend. A zárónapon a döntőben a házigazda együttes, az Országgyűlés csapata 3-3-as döntetlen után tizenegyesekkel 4-2-re nyert Kárpátalja alakulata ellen úgy, hogy a félidőben még 3-1-es hátrányban volt. A bronzmeccsen Délvidék 3-1-re verte Erdélyt, az ötödik helyért pedig Felvidék 3-3-as döntetlent követően büntetőkkel bizonyult jobbnak 3-1-re Csángóföldnél.
A torna befejezéseként a döntő résztvevői, illetve a többi csapat nézőtéren helyet foglaló tagjai közösen elénekelték a magyar himnuszt.
Ez volt a második ilyen esemény, az elsőre tavaly októberben, Erdélyben, Csíkszentdomokoson került sor. A résztvevő csapatok alapvetően amatőr játékosok, „civilben közméltóságnak számító futballisták” voltak.
A torna népszerűsítése érdekében azonban csapatonként – old boys” korosztályból, 44 éven felüliek közül – egy neves labdarúgó és egy híres közéleti személyiség vendégjátékára is lehetőség nyílt, illetve kapusposzton is engedélyezett volt egy vendégfutballista szerepeltetése a plusz 44 éves korosztályból. A magyar parlamenti válogatottban Kenesei Krisztián, Szeiler József és Balázs Pali szerepelt így vendégként.
A harmadik Nemzeti Összetartozás Labdarúgó Torna rendezését a Délvidék vállalta el.

Kategória: Labdarúgás