Bemutatkozik a Főnix Dance Sport és Gyermek- és Ifjúsági Központ Egyesület

Bemutatkozik a Főnix Dance Sport és Gyermek- és Ifjúsági Központ Egyesület

Egyesületünk 2005-ben kecskeméti székhellyel jött létre, összefogva a város legkülönfélébb stílusait képviselő táncosokat, akik a saját területükön már kiemelkedőt alkottak. Első közös bemutatónk a Katona József Színházban, a Cirkuszhercegnő című nagyoperett volt, s ezt követően több teátrum produkcióiban is közreműködtünk. Emellett a közös versenyek, fellépések, bemutatók is rendre követték egymást. Egyik legnagyobb produkciónk volt a Budapest Sportarénában bemutatott 56csepp vér című rock-musical.
Egyesületünk a Youth in Action ifjúsági programokban és továbbképzésekben is szívesen részt vesz, így nyílt lehetőségünk megismerni Ciprust Görögországot, Spanyolországot és Portugáliát.
A közös munkák mellett, felmerült az igény a tagok szülővárosában az ifjabb korosztály képzésére, így a lajosmizsei csoport 2006-ban kezdett el működni, először a kistornateremben, majd a művelődési házban. Pár év alatt a kezdeti 20 fős létszám 120 főre emelkedett. A haladó csoportoknak már hosszabb foglalkozásokat tartottunk és új csoportokat indítottunk a tánc és a mozgás jegyében. 2008-tól önálló tánc és sport stúdióban kezdtük meg a munkálatokat. A tánc és a fitnesz óráink hirdetik az egészséges életmódot, segítik a művészi kibontakozást, kikapcsolódást nyújtanak és felkészítik a táncosokat a versenyekre. Minden korosztály talál nálunk hozzá illő mozgásformát, a legkisebbektől a legnagyobbakig: Modern és show tánc, Zumba , társastánc, latin és formációs táncok, balett, akrobatika, fejlesztőtorna, aerobic, légtorna, Pilates,TRX, Jumping, esküvői táncoktatás…
Az órákon felül a helyi és környéki rendezvényeken aktívan részt veszünk és további önálló programokat szervezünk. Időszakos programunk a Ki mit tud? – Lajosmizse és környéke tehetségkutató verseny, ahol a legkülönfélébb kategóriákban mutathatják meg magukat a fiatalok. Mára már hagyományként szervezünk minden évben egy táncszínházi előadást, melyet több alkalommal is bemutatunk a nagyérdemű közönségnek. A produkcióban több mint 100 gyermek szerepel, a kezdő táncosoktól a haladókig, ami mindenkinek a tudásához megfelelő kihívást biztosít.
Legutóbbi Táncszínházaink: Mesés Világunk, Világra szóló kaland.
Egyesületünk tanítványai a Youth in Action ifjúsági programok keretein belül több országban is jártak.
A nyári időszakban a gyerekek számára a közös együttlétek jelentenek kikapcsolódást és szívesen veszik igénybe a különböző korosztályban megszervezett tánctáborokat, készségfejlesztő, intenzív mozgással járó sport és hercegnőtanoda táborokat, jutalom táborokat.
Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy 2017 októberében két tanítványunkkal Sorbán Edit Diánával és Veszelszki Dórával az Olaszországban, Rómában megrendezésre kerülő Világbajnokságra minősítettünk és megmérettethettük magunkat.
Egyesületünk célja a jövőben is a fiatalok minél szélesebb körével megismertetni és megszerettetni a mozgás, a tánc, a sport és ezáltal a közösségi lét adta örömöket.
Hozzájárulni, hogy a felnövekvő nemzedék és az idősebb korosztály is egészségesebb életmódot folytasson és a sport, a mozgás a mindennapjaink részévé váljon, vagyis kimozduljanak a manapság olyan népszerű, mindent átszövő virtuális világból.
Az elmúlt években magas színvonalú rendezvényeket és rendezvény sorozatokat szerveztünk a Mozgás és a Kimozdulás jegyében. A “Mozdulj ki Lajosmizse” öltet kapcsán valósulhatott meg az I. és II. Lajosmizsei Családi Mozgás Fesztivál, a III. Lajosmizsei Tuning Fesztivál, a Péntek esti láz, a Ki mit tud tehetség kutató versenyek, a Zumba jutalom táborok, az Outdoorfitness napok a sportparkban, a Lajosmizsei Ifjúsági Bál, a 8. Évfolyam Gála műsora.
A jövőre nézve is sok tervünk van, hogy városunkat mind szélesebb körben minél aktívabbá tegyük.

Dóka-Mezei Anett
Lajosmizsei csoport vezetője

Kategória: Hírek, aktualitások
Cimkék: Lajosmizse