Dr. Salacz László kiemelten kezeli a sportolók megbecsülését

Dr. Salacz László kiemelten kezeli a sportolók megbecsülését

Dr. Salacz László, a térség országgyűlési képviselője is elkötelezetten hisz a sport fontosságában, életmódformáló erejében, a fiatalok egészséges életmódra nevelésében. Évek óta kiemelt kérdésként kezeli a sportolók megbecsülésének fontosságát.
Ő maga is 9 éves kora óta sportol. A sport több ágát kedveli, de 37 éve a labdarúgással tölti szabadidejét. Országgyűlési munkájának kezdete óta tagja a parlamenti focicsapatnak. A képviselő elmondta, hogy 25 fős keretükbe beletartoznak a jelenlegi képviselők, az Országgyűlés elnöke, parlamenti dolgozók, de olyanok is, akik régebben tagjai voltak az Országgyűlésnek. Hétfő esténként szoktak edzeni, amikor a plenáris ülés befejeződik.
Az elmúlt évben nem volt lehetőség a szokásos megmérettetésekre, a csapat legutóbbi mérkőzése 2020. november elején zajlott Budapesten, a Győr-Moson-Sopron megyei polgármesterek ellen. A jó hangulatú, de parázs összecsapásokkal tarkított mérkőzésen a Parlament SE 3:0-ra győzedelmeskedett a jó képességű ellenfelével szemben. Kövér László, a parlament elnöke, mint csapatkapitány, a mérkőzést úgy értékelte, hogy az visszavágóért kiált, de akkor már mi fogjuk vendégül látni a polgármestereket.
Mindennapjainkban nagyon fontos a mozgás, a sport a fizikai teherbíró képességünk és szellemi frissességünk érdekében egyaránt. A fiatalok nagyon sokat kaphatnak a sporttól, az edzéseken, közösségben megélt élményekből, tapasztalatokból. Megtanulhatják, hogy a sportra szentelt idő, nem elvesztegetett idő. A fiatalokat csak biztatni tudom, hogy keressék meg a hozzájuk legközelebb álló mozgásformát és tartsanak ki mellette. Az idősebb sportolói korosztály pedig tiszteletet érdemel. A térségben számos kiemelkedő eredménnyel rendelkező versenyzőnk van az idősebb és a fiatalabb korosztályban egyaránt. Éppen év elején köszönthettem Keleti Ágnest, a Nemzet Sportolóját, ötszörös olimpiai bajnok magyar tornászt. Ági néni 1944-45-ben Szalkszentmártonban keresett menedéket a II. világháború borzalmai elől. A fiatal korosztály számára példaértékű lehet az ő életútja, és az is, hogy a sport sokszor segítette át az élete nehéz pillanatain.
Szeretném köszönteni mindazokat az edzőket, tanárokat, nevelőket, segítőket, akik egyesületi, vagy egyéb keretek között nap, mint nap tesznek azért, hogy formában tartsák az embereket, hogy a sport része lehessen az életüknek. – zárta gondolatait dr. Salacz László.

Kategória: Hírek, aktualitások