Dr. Salacz László, országgyűlési képviselő: A sport életünk, jövőnk

Dr. Salacz László, országgyűlési képviselő: A sport életünk, jövőnk

A sport, a testmozgás végigkíséri életünket. Azon túl, hogy védi az egészségünket, komoly közösségteremtő erővel is bír. Számos alkalommal megtapasztaltam, ahol a sport jelen van, ott jó dolgok történnek. Elképzelhetetlen nélküle az életünk és a jövőnk. Jómagam is ennek szellemében, a mindennapjaim részévé tettem a sportot, mely mindig energiával tölt fel.
Mindannyian tudjuk, hogy nehéz időszakon vagyunk túl a járványhelyzet okozta nehézségek miatt és továbbra sem fordíthatjuk el figyelmünket az egészségünk védelméről, az elővigyázatosságról. Emiatt született szabályok számos áldozatot, nagy önfegyelmet kívántak sportolóinktól, legyenek szabadidő, vagy versenysportolók. Minden eddig jól működő rendszert átírt ez a nem várt helyzet. Mégis sportolóink és a mozgás iránt elkötelezett emberek kitartottak, ami nagy tiszteletet érdemel. Ezzel egy időben számos sporttal kapcsolatos fejlesztés valósulhatott meg településeinken, illetve várhatóak a jövőben is.
Amikor a jövőnkről beszélünk, akkor valójában a gyermekeinkről, unokáinkról beszélünk. Ők a jövő Magyarországa, sok múlik tehát azon, hogy milyen szellemi és fizikai kondícióban vannak. Személyes ügyemnek tekintem ezért, hogy minél több sporttal kapcsolatos fejlesztés történjen térségünkben, településeinken.
Az elmúlt években számos beruházással sikerült támogatni a sportot, amelyek keretében sportparkok, focipályák, tornacsarnokok épültek. Kecskeméten megépült a Bányai Júlia Gimnázium Sportcsarnoka, megújult a Móra Ferenc Általános Iskola tornaterme, ovi-foci pálya létesült Kunszentmiklóson, Hetényegyházán, Kerekegyházán. Műfüves focipálya létesült a fiataloknak Lajosmizsén. Megkezdődtek az előkészületei a ladánybenei tornateremnek, a szalkszentmártoni és a lajosmizsei sportcsarnoknak.
Minden sportra elköltött forint azt jelenti, hogy ekkora összeggel támogattuk gyermekeinket. Az Önök támogatásával folytathatom, ezt a mindannyiunk érdekében végzett munkát, csak együtt sikerülhet!

Kategória: Hírek, aktualitások