Egyre több gyermek sportol Kerekegyházán

Egyre több gyermek sportol Kerekegyházán

A Kerekegyházi Sportegyesület Labdarúgó Szakosztályának életében a 2019. év is a munkáról az annak eredményeként elért szép sikerekről szólt. Jelenleg közel 280 igazolt labdarúgóval dolgoznak korosztályaink. Nagyon szép eredményeket értek el csapataink, és több bajnoki címet is sikerült elhódítania egyesületünknek.

A folyamatosan fejlődő infrastruktúránknak és szakmai munkánknak köszönhetően Kerekegyházáról és a környező településekről is egyre több gyermek és felnőtt választja egyesületünket sportolási és szabadidős célból. A rendszeres és szervezett sportolási lehetőség feltételeinek biztosításával jelentős mértékben hozzájárulunk gyermekeink és fiataljaink egészséges életmódjának kialakításához, megőrzéséhez és fejlesztéséhez.
A sportpályán a második füves nagypálya rekonstrukciós munkái is befejeződtek. Kialakítottunk egy elsősegélynyújtó helyet és életmentő fél-automata defibrillátorokat is beszereztünk, melyeket erre kiképzett kollégáink szükség esetén használni is tudnak.
Utánpótláscsapataink legfiatalabbjai, egyesületi munkájukat, a Bozsik-Program keretében kezdik meg az U7, majd az U9 korosztályban.
Utánpótlás korosztályban mintegy 170 gyermek futballozik versenyszerűen. A korosztályokat minden esetben felkészült edzők felügyelik, és mind pedagógiai, mind szakmai oldalról próbálják a játékosaink fejlődését biztosítani.
Az U14-es korosztály a 2018/2019-es szezonban megnyerte a megyei bajnokságot Gazdag Attila vezetésével. Az U16-os csapatunknak Kunsági Antal vezetésével a bajnoki tabella 7. helyezését sikerült megszereznie.
Felnőtt csapatunk a megyei II. osztályban szerepelt a 2018/2019 évadban, és kiemelkedő játékkal megszerezte a bajnoki címet. A Gazdag Attila vezette csapat hosszú évek után ismét a megyei I. osztály küzdelmeiben való induláshoz szerzett jogot.
Második felnőtt csapatunk Polgár Zoltán vezetésével a megyei III. osztályban szerepelt, és az 5. helyet szerezte meg. Ezzel biztosították annak lehetőségét, hogy a Kerekegyházi SE ezen csapatát a megyei II. osztályban szerepeltesse.
A 2019/2020 szezonban a megyei I. osztályban szereplő csapatunk edzője Csordás Csaba. Csapatunk 21 év átlagéletkorral, a megye egyik legfiatalabb csapataként kezdte meg a szereplést. Meghatározó csapatként, a bajnoki tabella előkelő 6. helyéről várjuk a tavaszi folytatást.
A női szakágban a 2018/2019 évadban az U15 lány csapatunk a 3. helyen végzett, és egyesületünk életében először idén megalakult az első megyei I. osztályú női felnőtt csapat Kunsági Antal vezetésével. A női szakág 25 fővel végzi munkáját.
Egyesületünk a csapatszellem és az egymásért való felelősségtudat erősítése érdekében számos közösségi élményt nyújtó programot is szervez. Ilyenek voltak például az önkormányzat támogatásával megvalósult ingyenes, nemzeti válogatott, illetve Európa Liga csoportkörös labdarúgó-mérkőzéseken való csoportos részvételek.
Az eredmények és a szimpatikus játékstílus olyan rég nem látott érdeklődést ébresztett a kerekegyházi szurkolók táborában, amely sok-sok éve nem volt tapasztalható. A felnőtt és utánpótláscsapataink hazai mérkőzésein rendre 150-350 fős nézősereg buzdítja játékosainkat, igazi sportünneppé emelve egy-egy bajnoki mérkőzést. Ez a tendencia reméljük jövőre is így marad! HAJRÁ KEREK! CSAK A KEREK!
Dr. Kelemen Márk polgármester,
a Kerekegyházi Sportegyesület elnöke

Kategória: Labdarúgás
Cimkék: Kerekegyháza