Eredményesen szerepeltek a versenyeken a Mizse K1 Klub versenyzői

Eredményesen szerepeltek a versenyeken a Mizse K1 Klub versenyzői

A küzdősport egyesület 2014-ben, amatőr szinten kezdte meg a sporttevékenységét, majd 2016-ban hivatalosan is megalakult 15 fős létszámmal. A szervezet azzal a céllal jött létre, hogy a küzdősportot népszerűsítse Lajosmizsén, testedzést, a szabadidő hasznos eltöltését biztosítsa tagjainak.
Kiemelt cél a sportolni vágyó fiatalokkal a thai boksz megismertetése, felnőttek esetében az önvédelmi mozdulatok elsajátítása.
Versenyzőik minden évben indulnak a hazai bajnokságokon, illetve a z Országos Muay Thai Szövetség által rendezett versenyeken.
2020 elején, a Mizse K1 klub versenyzői Kecelen léptek a kötelek közé, ahol László Ferenc kiütéssel nyert, Ötvös István pedig döntetlent bunyózott. Majd jött a korona vírus és a rendezvények elmaradtak.
Nyáron Máté Erik Egerben lépett szorítóba, majd rá egy hétre Harkányban verte aktuális ellenfelét, az addig mindig veretlen Kőműves Györgyöt. Ezután jött az országos bajnokság Baján, ahol László Ferenc és Ötvös István Magyar Bajnok lett. Dodan Erik ezüst, Ócsai Máté, Kabók Bence és Tóth Roland pedig bronzéremmel fejezték be a gálát.
Az évet Szegeden zárták október végén, ahol László Ferenc óriási csatában maradt alul.

Kategória: Küzdősport
Cimkék: Lajosmizse