Fiatal sportolókat köszöntöttünk

Fiatal sportolókat köszöntöttünk

Hat sportág képviseletében több mint kétszáz fiatal vett részt november 30-án a Mindenki Győztes Szabadidő Sportegyesület év végi rendezvényén a Kocsis Pál Mezőgazdasági Szakközépiskolában. A civil egyesület által szervezett estnek dr. Salacz László országgyűlési képviselő volt a fővédnöke.
Kispál Balázs, az egyesület alelnöke köszöntötte a résztvevőket, majd Garaczi János elnök beszélt a megalakulásról, az eddig elvégzett munkáról. Hangsúlyozta, hogy az egyesület alapítói vagy egykori sportolók, vagy sportot szerető emberek, akik segíteni szeretnének abban, hogy a különböző sportágakban tevékeny fiatalok és edzőik megismerjék egymást, tapasztalatot cseréljenek, és szeretnék felhívni a közvélemény figyelmét az est folyamán bemutatott sportágakra, a sport és az egészséges életmód fontosságára.
Emlékeztetett arra, hogy a találkozót ebben az évben már másodszor szervezték meg. Először azokat az idős, egykor sok sikert és válogatottságot is elért kézilabdázókat, kosárlabdázókat és focistákat hívták meg és köszöntötték, akik sokat tettek Kecskemét sportjáért, sok fiatalnak jelentettek példaképet.
Elmondta, hogy maga is sokat köszönhet a sportnak, mert fegyelemre, céltudatosságra, társai, edzői és szülei feltétlen tiszteletére nevelte. – Ma is mindenkit arra buzdítok, hogy sportoljon, váljon példaképpé, szeresse és becsülje meg sporttársait, edzőit és szüleit – fűzte hozzá.
Dr. Salacz László országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte: örömmel vállalta el a rendezvény fővédnökségét, mert számára is kiemelten fontos a fiatalok egészséges életmódra nevelése, amelyben kiemelt szerepet jelent a sport. Hozzátette: a meghívott sportágak különösen közel állnak a szívéhez.
Az iskola sportcsarnokát megtöltő fiatal sportolók, valamint az őket elkísérő szülők nagy figyelemmel kísérték a sportegyesületek vezetőinek bemutatkozását, majd az adott sportág legjobb sportolóinak a díjazását. A Mindenki Győztes Szabadidő Sportegyesülettől azok a versenyzők kaptak oklevelet és jutalmat, akik egész évben jól szerepeltek és lelkiismeretesen készültek a versenyekre.
A ScoreGoal Kecskeméti Futsal Clubot dr. Vertz Tamás mutatta be, majd elismerést kapott Nagy Dávid, Csákó Patrik és Szabó Hunor.
A Ju-Jitsu (Magyar Grappling Szövetség) képviseletében Berkes László szólt a sportágról és adta át az elismeréseket Mitykó-Decendario Miklósnak, Sipos Gergelynek és Szűcs Péternek.
A Hírös Judo Sportegyesületet Barcsik Zoltán mutatta be és adta át az okleveleket és a jutalmakat Makkai Szonjának, Szekeres Kata Sárának és Sinkó Istvánnak.
A Kecskeméti Repülő és Vívó Sport Egyesület részéről Almási Balázs tartotta a beszámolót, majd Csősz Zsanettnek és Kohajda Lászlónak adta át az elismeréseket.
A Magyar Wing Tsun Egyesületet Kerekes Csaba mutatta be és adta át az okleveleket és a jutalmakat Gyárfás Eriknek és Farsang Ákosnak.
Végül a STAR GYM Thai Boxing & Fitness egyesületet Csillag Tamás mutatta be és adta át az okleveleket és jutalmakat Romsics Ádámnak, Gera Mironnak és Farkas Bendegúznak.
Ezután egy különleges bemutatót láthatott a közönség: a szegedi FLIPUNIT TEAM akrobatikus showműsorát, amely elkápráztatta a kicsiket és a nagyokat egyaránt.
A produkció után a gyerekek legnagyobb örömére kipróbálhatták a különleges, légszőnyeget, amelyen a fiatal sportolók is nagyon ügyesen mozogtak, próbálták utánozni az akrobatákat.
Az est zárásaként minden fiatal sportoló egy-egy Mikulás-csomagot vehetett át.

Képgaléria

Kategória: Hírek, aktualitások