Küzdősport gálát rendeztek Kecskeméten

Küzdősport gálát rendeztek  Kecskeméten

A Superfight Series Hungary és a kínai EM Legend szervezet közös nemzetközi küzdősportgáláját 2019. október 12-én rendezték meg Kecskeméten, a Messzi István Sportcsarnokban. A 2016-ban életre hívott gálasorozat kecskeméti állomására Kínából és Angliából is érkeztek sportolók. A rendezvény fővédnöke dr. Salacz László országgyűlési képviselő volt.

Kecskemét mindig híres volt arról, hogy támogatja a küzdősportokat, és arról is, hogy vendégszerető város. A küzdősport szeretete és a kitartó munka meghozza gyümölcsét, hiszen Borics Ádám révén kiváló magyar nemzetközi szintű harcossal büszkélkedhetünk. Nekünk, kecskemétieknek sem kell szégyenkeznünk, Gera Miron és Romsics Ádám nevét említve mindenki elismerően csettint – mondta köszöntőjében dr. Salacz László.
Kispál Balázs, a Hungary vs China 2019 társszervezője elmondta, hogy a 17 mérkőzésből 9 profi szabályrendszerű küzdelem volt. Az 5 legfőbb összecsapás során szálltak ringbe a legjobbak.
– A magyar versenyzők nemzetközi szinten is tapasztalatot és rutint szereznek. És a kínai versenyzőkkel ez egy tökéletes lehetőség arra, hogy egy újabb szintre tudjanak lépni, és megtapasztalják azt, hogy egy kínai versenyzővel milyen küzdeni, és ezáltal még jobbá és még ügyesebbekké váljanak – mondta Kispál Balázs.
A 17 összecsapásból álló találkozó a bemutató mérkőzésekkel vette kezdetét, ahol a megyei klubok fiatal sportolói szálltak ringbe. Az est öt fő összecsapásán Magyarország és Kína harcosai küzdöttek meg egymással, K1 szabályrendszerben. A rendezvény társszervezője elmondta, a verseny az európai és kínai harcművészetek találkozójának tekinthető, hiszen a kínai harcosok a tradicionális kung-fu és wushu, a hazai sportolók pedig nagyrészt a kick-boksz és thai boksz harcművészetek képviselői.
– 2020-ban is folytatjuk a sorozatot, december 5-én az Árpádvárosi Sportcsarnokban szervezzük meg a következő nemzetközi gálát, ahol a magyar harcosok várhatóan román és holland ellenfelekkel küzdenek majd meg – tette hozzá Kispál Balázs.
A szervezők célja, hogy hazai harcosaink minél több nemzet sportolójával összemérhessék erejüket, hogy tovább fejlődjenek.

Kategória: Küzdősport