Ladánybenén hat éve indult a megyei bajnokságban a focicsapat

Ladánybenén hat éve indult a megyei bajnokságban a focicsapat

2014 évben, több éves szünet után újraindult Ladánybenén a nagypályás labdarúgás. Mostani formáját 2015-ben sikerült kialakítani, melyben nagy segítséget nyújtott Ladánybene Község Önkormányzata.

Az önkormányzat segítségével új vezetőség állt fel, mely elsősorban a nagypályás labdarúgást helyezte előtérbe, leginkább helyi labdarúgók közreműködésével. Mindig is fontosnak tartottuk, hogy a csapatban nagy számmal legyenek ladánybeneiek, ladánybenei fiatalok, akiket a kilátogató nézők ismernek, nap mint nap találkozhatnak velük. Létszámuk azonban – kis település lévén – sajnos nem elegendő egy felnőtt csapat szerepeltetéséhez, ezért a környező településekről csábítottunk régi-új játékosokat, barátokat. A sportoláshoz való feltételek adottak, ezért büszkén mondhatjuk, hogy a beneiek mellett több olyan labdarúgó is van, aki nem benei lévén a kezdetektől fogva velünk van és így már-már beneinek mondható. Jelenleg 22 fő igazolt labdarúgó játszik nálunk, akik maximális odaadással segítik csapatunkat. Fontosnak tartom a helyi fiatalok szerepeltetését is, akik segítségével a magasabb osztályban is szerepelhetünk. Bizakodók vagyunk és folyamatosan keressük a fejlődési lehetőségeket.
2016-ban a club a nyár folyamán kibővítette tevékenységét. Helyi iskolás és óvodás korosztály összefogásával és foglalkoztatásával részt tudtunk venni az egyesületi országos Bozsik-program elnevezésű utánpótlás labdarúgó-rendezvényeken, fesztiválokon. Az utánpótlás-képzés és szerepeltetést sajnos a következő években már nem tudtuk megvalósítani létszámhiány miatt.
Felnőtt labdarúgócsapatunk szerepeltetése tovább működött és jelenleg is működik a megyei III. osztályban. Büszkén elmondható, hogy csapatunk az évek alatt folyamatos javuláson ment keresztül, mely szerint az utolsó helyekről egészen a dobogóig felküzdöttük magunkat. Legjobb eredményeink közé tartozik a 2017/2018-as bajnoki idényben elért 2. helyezésünk. Reális célként tűzzük ki magunk elé minden év elején a bajnoki címet, azonban azt sajnos ezidáig még nem sikerült megkaparintani. Évről évre egyre több tapasztalattal rendelkezünk, melynek köszönhetően egyre jobb eredményeket érünk el és ezzel egyre több nézőt is tudunk csábítani a mérkőzésekre.
Köszönettel tartozunk Ladánybene község polgármesterének és a képviselő-testületnek, hogy támogatásukkal lehetővé teszik a sportágban való szereplésünket. Közösen hosszú távon gondolkodunk, bizakodunk a fejlődésben sportszakmai szempontból, melynek feltétele az alapvető javak megteremtése. A labdarúgás mellett szeretném egyéb sportágak bevezetését és népszerűsítését a településen, azonban ahhoz elengedhetetlen feltétel lenne egy tornaterem vagy kisebb csarnok megléte. Az intézmények segítségével remélem a jövőben sikerül a tervek megvalósítása és megépül egy hőn áhított létesítmény.
Koller Dávid,
a Ladánybenei Labdarúgó Club elnöke

Kategória: Labdarúgás