Másodszor találkoztak a KTE és a Kecskeméti Dózsa egykori kézilabdázói, kosárlabdázói és focistái

Másodszor találkoztak a KTE és a Kecskeméti Dózsa egykori kézilabdázói, kosárlabdázói és focistái

Szabadidősport Egyesület a Kocsis Pál Mezőgazdasági Technikum tornacsarnokában. Az esemény célja felhívni a figyelmet a sportolás, mozgás fontosságára minden korosztály számára, az egykori élsportolók közötti szoros kötelék fenntartása és a fiatal sportolók támogatása, egyben a generációk közötti híd kiépítése.
A KTE és az egykori Dózsa régi futballistái is pályára léptek. Az egykori kosaras és kézilabdás sportoló hölgyek örömmel figyelték a bemelegítést, de ők se csak szurkolni jöttek, ők maguk is pályára léptek az egyesület senior sportnapján.
– Két évvel ezelőtt hoztuk létre ezt az egyesületet, akkor két célt tűztünk magunk elé. Egyik az, hogy a senior korú sportolóknak rendezzünk egy találkozót, egy sportos délutánt, ami a játék után egy vacsora melletti eszmecserével folytatódik. A másik pedig, hogy olyan fiatal sportolókat támogassunk, akik nem TAO-s sportágakban sportolnak – mondta Garaczi János, a Mindenki Győztes Szabadidősport Egyesület elnöke.
Az egyesület által elnyert pályázati forrás egy jelentős részét a fiatal sportemberek segítésére fordítják, míg a fennmaradó rész az idős, vagy ahogyan a helyszínen mondták, már nagyon tapasztalt sportolók közösségét segíti hasonló rendezvényeken keresztül.
– Nagyon jó, hogy ezek a közösségek megmaradtak, figyelnek egymásra. Azt hallottam ez egyik parlamenti focista társamtól, hogy a sport barátságoknál már csak a fegyverbarátság az erősebb. És ez tényleg így van, mert az nagyon ritka, hogy 25-30 év távlatából is még mindig együtt vannak és jól érzik magukat – emelte ki a találkozó jelentőségét dr. Salacz László, országgyűlési képviselő.
A COVID nagy csapást mért a hasonló közösségekre, így ez az újbóli építkezés időszaka. A képviselő azonban kiemelte, hogy a járvány elleni védekezés ezeknek a csoportoknak a megmentéséről is szólt egyben, hiszen az oltás által nyújtott védettség lehetőséget teremtett az újbóli találkozásra.
A baráti hangulatú megnyitót követően a kosarasok és focisták is megmutatták tudásuk legjavát, egyben megállapodtak abban is, hogy jövőre is találkoznak. A jövőben szeretnének több régi sportolót és egyesületet bevonni, például a röplabdásokat is.
Forrás: https://hiros.hu/hirek/mindenki-gyoztes-seniorok-sportoltak-a-kocsisban-videoval

Kategória: Labdarúgás
Cimkék: Kecskemét