Múlt és jelen a MIZSE KC életében

Múlt és jelen a MIZSE KC életében

Egyesületünk 1992-ben alakult és lett önálló kézilabda klub, kiválva az akkori Lajosmizsei SC-ből, folytatva a településünkön nagy hagyományokkal rendelkező kézilabdasportot.

Az akkori szakosztály az NB II-ben szerepelt, majd megnyerte a bajnokságot és feljutott az NB I/B-be, ahol öt éven át vívta mérkőzéseit. 1998-tól ismét az NB II-es mezőnyt erősítette csapatunk, majd tizenhárom év után újra a felsőbb osztályba kvalifikálta magát.
Egyesületünk jelentős utánpótlásbázisnak számít, az alapokat a helyi általános iskolában szerzik meg a fiatalok. Több országos diákolimpiai bajnoki cím és helyezés fémjelzi az ott folyó kézilabda utánpótlás-nevelést.
Több magyar válogatott és NB I-es játékos került ki tőlünk. Olyanok, mint: Fazekas Nándor, Törő Szabolcs, Farkas István, Drabant Attila, Takács Bálint, valamint Apró Ferenc, aki egyúttal főiskolai világbajnok is.
2008-tól beindítottuk a női szakosztályt is, remélve, hogy hosszú távon a férfiak nyomdokaiba lépnek a hölgyek. Ők időközben önálló egyesületté váltak, de ez év őszétől ismét a MIZSE KC kereteiben versenyeznek. Sikerült megvalósítanunk, hogy Lajosmizsén újra egy kézilabda-egyesületben, a MIZSE KC színeiben szerepelnek a megszűnő szakosztályok (Lajosmizsei NKSE, Lajosmizsei UKC) felnőtt és utánpótlás játékosai, több mint 200 fő.
Célunk, hogy hosszú távra megteremtsük egy stabil NB I/B-s csapat szereplésének lehetőségét, és méltón kiszolgáljuk a mérkőzésre látogató szurkolóinkat, támogatóinkat.
Sápi Zsombor,
a sportegyesület elnöke

Kategória: Kézilabda