Nagyot lépett előre a kerekegyházi foci

Nagyot lépett előre a kerekegyházi foci

A Kerekegyházi Sport Egyesület labdarúgó szakosztálya az elmúlt két évben nagy lépést tett előre. A 2019-es őszi rajt után sikeresen szerepelt a csapat megyei I. osztályban, ahol a szezon meglepetéscsapatának számított. Igazi oroszlánbarlanggá vált a Kerekegyházi Borbás Gáspár Sporttelep pályája. Sajnos 2020-ban a vírushelyzet miatt a bajnoki szezon félbeszakadt. A 2020/21-es szezonban, az erős megyei I. osztályban közepesen szerepel.
Az elért eredményekhez nagymértékben hozzájárult a város polgármesterének, az egyesület elnökének dr. Kelemen Márknak a hite és támogatása és Kunsági Antal szakosztályvezetőnek a gondoskodása.
Komoly fejlesztés valósult meg a Borbás Gáspár Sporttelepen. A 2018/2019 évi sportfejlesztési program keretében elnyert támogatással, valamint Kerekegyháza Város Önkormányzatának támogatásával, 22,2 millió Ft összegben bővült és szépült a sporttelep.
A női szakág is sikeresen szerepel, mert a megyei I. osztályú bajnokságban a második helyen állt az őszi szezon végén. A csapat két tagja, Kancsár Evelin és Császár Ibolya Valentina vezette a góllövőlistát.
Az eredmények, illetve a színpatikus játékstílus olyan rég nem látott érdeklődést ébresztett a kerekegyházi, illetve más településekről érkező szurkolók táborában, amely sok éve nem volt tapasztalható. Az eddig elvégzett munkának talán ez a legnagyobb eredménye, az egyesület számára a legnagyobb elismerés. A felnőtt csapatok, illetve az utánpótlás csapatok mérkőzésein 150-350 fős nézősereg tölti meg a sporttelepet, igazi sport ünneppé emelve egy-egy bajnoki mérkőzést.

Kategória: Labdarúgás
Cimkék: Kerekegyháza