Seniorok sportoltak a Kocsisban

Seniorok sportoltak a Kocsisban

Senior sportnapot szervezett a Mindenki Győztes Szabadidősport Egyesület a Kocsis Pál Mezőgazdasági Technikum tornacsarnokában a mai napon. Az esemény egy pályázat része, amelynek célja az egykori élsportolók közötti szoros kötelék fenntartása és a fiatal sportolók támogatása, egyben a generációk közötti híd kiépítése.

A KTE és az egykori Dózsa régi futballistái is pályára léptek ma a Kocsis Pál Mezőgazdasági Technikum tornacsarnokában. Az egykori kosaras és kézilabdás sportoló hölgyek örömmel figyelték a bemelegítést, de ők se csak szurkolni jöttek. Maguk is pályára léptek a Mindenki Győztes Szabadidősport Egyesület senior sportnapján.

– Két évvel ezelőtt hoztuk létre ezt az egyesületet, akkor két célt tűztünk magunk elé. Egyik az, hogy a senior korú sportolóknak rendezzünk egy találkozót, egy sportos délutánt, ami a játék után egy vacsora melletti eszmecserével folytatódik. A másik pedig, hogy olyan fiatal sportolókat támogassunk, akik nem TAO-s sportágakban sportolnak – mondta Garaczi János, a Mindenki Győztes Szabadidősport Egyesület elnöke.

Az egyesület által elnyert pályázati forrás egy jelentős részét a fiatal sportemberek segítésére fordítják, míg a fennmaradó rész az idős, vagy ahogyan a helyszínen mondták, már nagyon tapasztalt sportolók közösségét segíti hasonló rendezvényeken keresztül. A rendezvény megszervezésében dr. Salacz László országgyűlési képviselő is sokat segített.

– Nagyon jó, hogy ezek a közösségek megmaradtak, figyelnek egymásra. Azt hallottam ez egyik parlamenti focista társamtól, hogy a sport barátságoknál már csak a fegyverbarátság az erősebb. És ez tényleg így van, mert az nagyon ritka, hogy 25-31 év távlatából is még mindig együtt vannak és jól érzik magukat – emelte ki a találkozó jelentőségét dr. Salacz László, országgyűlési képviselő.

A COVID nagy csapást mért a hasonló közösségekre, így ez az újbóli építkezés időszaka. A képviselő azonban kiemelte, hogy a járvány elleni védekezés ezeknek a csoportoknak a megmentéséről is szólt egyben, hiszen az oltás által nyújtott védettség lehetőséget teremtett az újbóli találkozásra.

A baráti hangulatú megnyitót követően a kosarasok és focisták is megmutatták tudásuk legjavát, egyben megállapodtak abban is, hogy jövőre is találkoznak. A jövőben szeretnének több régi sportolót és egyesületet bevonni, például a röplabdásokat is.

Forrás: https://hiros.hu/hirek/mindenki-gyoztes—seniorok-sportoltak-a-kocsisban—videoval

Kategória: Hírek, aktualitások