Szalkszentmártonon is megalakult a sportegyesület

Szalkszentmártonon is megalakult a sportegyesület

Szalkszentmártonon 2016 nyarán valami elkezdődött, amikor 17 tenni vágyó ember megalakította a Szentmárton Sportegyesületet. Egytől egyig mind nyitott szívű, sportot, közösséget kedvelő ember, akik a mai napig is együtt dolgoznak az egyesületükért.

A feladat nem volt egyszerű. Fel kellett építeni egy egyesületet, egy csapatot és a kiszolgáló létesítményeket is, no és persze ezzel egy időben gondoskodni kellett az utánpótlás-nevelésről is.
Az első cél a felnőtt csapat elindítása volt a 2017-én őszén induló bajnokságban. Az akarat meghozta az eredményt. 2017. augusztus 17-én sok év eltelte után ismét elindult Szalkszentmárton a megye III-as labdarúgó-bajnokságban.
A felnőttek mellett, ugyancsak 2017 őszén, az utánpótláscsapataink is csatlakoztak az MLSZ által működtetett Bozsik-programhoz.
Lassan, de biztosan feléledni látszott a település sportélete, a labdarúgás, és ezzel együtt a közösségi élet is! Régi barátságok elevenedtek meg és születtek újak!
Ekkorra már tényleg nagy szükség mutatkozott egy új létesítményre, hiszen az eddigi pályán elég mostoha körülményeink voltak. Az elhatározást ismét tett követte!
2018-ban az önkormányzattól kapott területen megkezdődtek a munkák. Az embertpróbáló feladatok felett ismét győzedelmeskedett az összefogás. Egyre több embernek tetszett, amit ott „kint” látott, és ki tettekkel, ki pedig anyagi segítséggel járult hozzá a kivitelezéshez. Kialakítottunk egy nagypályát, az idén elkészül egy kispálya is. Az öltözőink és a kiszolgáló helyiségek mind biztosítják a felhőtlen sportolás lehetőségét és a közönség kiszolgálását. Szükség is van erre, hiszen 2019-ben is töretlenül és egyre nagyobb létszámmal dolgoztunk.

A felnőtt bajnokságban szereplő igazolt játékosok 24-en vannak, míg az utánpótlás 4 korosztályban 46 fővel működik. Még egy örömteli dolog is történt ebben az évben, megalakult az öregfiúkcsapatunk, és az edzéseket 27-en látogatják. Mindezt koordinálni nem egyszerű feladat, de az SZSE vezetősége mindent megtesz a zökkenőmentes működés érdekében. Persze, hogy ez az egész valóban és teljes körűen hitelessé váljon, szükség volt egy jól képzett edzői gárdára és egy magabiztos vezetőségre. Örömmel jelentem, hogy mind a felnőtt és a gyermek foglalkozásokat is komoly felkészültségű szakemberek végzik. Hisszük, hogy csak így van jogosultságunk azt mondani: „Gyere, és sportolj nálunk!”, hogy ez mindenki megelégedettségére váljon, a sportolóknak, szurkolóknak, úgymint a település teljes lakosságának is!
A feladatok nem fogynak el és mi tovább dolgozunk, hogy a Szentmárton Sporttelep egyre szebb és jobb legyen.

Kovács László,
a Szentmárton Sportegyesület elnöke