Tasson sok diák választja a vízisportokat

Tasson sok diák választja a vízisportokat

Tasson nem működik kajak-kenu sportot felkaroló egyesület, ennek ellenére a Dömsödi Kajak-Kenu Egyesületben sok tassi fiatal sportol, akik már magyar bajnoki címet is szereztek.
Az egyesület és Tass község együttműködéséről, a 2016 augusztusában alakul Dömsödi Kajak-Kenu Egyesület szakosztályvezetője, Szabó Gabriella adott tájékoztatást.
– Az egyesület alapításakor, 2016. szeptember közepén logikus lépésnek tűnt, hogy a szomszéd település iskoláiban is toborozzunk gyerekeket. Felvettük a kapcsolatot a tassi Földváry Gábor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgató nőjével, Détári Gabriellával. Innentől pörögtek az események. Nagy szeretettel fogadták az új lehetőséget, minden segítséget megadva támogatták elképzeléseinket. A téli alapozást már közel 20 tassi gyermekkel kezdtük meg – elevenítette fel a kezdeteket.
Gondok is jelentkeztek, mert nem volt lehetőség Dömsödön tornatermi edzésekre, ezért megkeresték Tass polgármesterét, Németh Gábort, aki lehetővé tette, hogy a csapat Tasson a tornateremben minden délután edzhessen. Ez a csodával volt egyenértékű, mert a település gyermekei sportolása érdekében mindezt térítésmentesen tette lehetővé.
– Az első találkozáskor már egyértelművé vált számunkra, hogy egy elhivatott, a gyerekek érdekeit maximálisan szem előtt tartó vezetővel hozott össze jó sorsunk. És ezt a tassi gyerekek szebbnél szebb eredményekkel hálálták, hálálják meg. Egyesületünk döntő többsége a mai napig a tassi iskola diákja – tette hozzá a szakosztályvezető.
Az elmúlt években az U 11 korosztályban hárman lettek Magyar Bajnokok, de a többiek is pontszerző helyen végeztek.
Szabó Gabriella hozzátette: Jelenleg is minden segítséget megkapunk, hogy versenyzőink sikereket tudjanak elérni, amit nem tudunk eléggé megköszönni. Gyakorlatilag egyesületünk már rég nem létezne, ha nem állna mögöttünk Tass vezetősége, iskolája, lakói. Köszönjük gyerekeink, sportolóink nevében a rengeteg segítséget.

Kategória: Kajak-kenu