Tatami Centrum Sportegyesület

Tatami Centrum Sportegyesület

A Tatami Centrum Sportegyesület 1987 ősze óta van jelen Kecskemét sportéletében. Kezdettől fogva ju jitsuval foglalkoznak. A kétezres évek közepétől elkezdtek a brazil jiu jitsu technikáival, majd 2008-tól a grapplinggel is foglalkozni.

A ju jitsu szó szerint „lágy módszert”, „lágy művészetet” jelent, mely a kitérő, elvezető filozófiára utal, több száz éve Japánban kialakult önvédelmi és támadó fogásokból áll. A ju jitsu ma egy hatékony önvédelmi rendszer, amely az egész világon elterjedt, a modern ju jitsu több országban a rendvédelmi szervek kiképzésének szerves része.
A Magyar Ju Jitsu Szövetség 1985-ben alakult, az alapítója és ma is elnöke soke Kelemen István 10 danos mester. 2010-ben a mester által oktatott technikákat önálló iskolaként ismerték el Japánban Kelemen Ryu Ju Jitsu néven.
A Nemzetközi Birkózó Szövetség (United World Wrestling–UWW) is felfigyelt a kialakuló grappling sportágra és 2007-ben integrálta a versenyszámai közé. Több mint tíz éve megrendezi a sportág világbajnokságát és kontinensbajnokságait.
A Tatami Centrum Sportegyesület vezetőedzője a kezdetektől Berkes László. A klub a több mint 30 éves története során 6 mesterfokozatú tanítványt nevelt: Papp Éva, Mócza Lajos, Cseri József, Fekete Sándor, Szabó Tibor, Lakatos Sándor kiváló művelői szakáguknak. A klub versenyzői közül Szűcs Kristóf a világjátékokon, Fekete Sándor, Szűcs Kristóf, Lakatos Sándor, Gálik Máté és Sárkány Balázs világbajnokságon szerzett első helyezést. Többen kontinensbajnoki eredménnyel is rendelkeznek. Négy csoportban három helyszínen folynak az edzések. A piciknek játékos edzések vannak a Burga u. 1. szám alatt. A brazil ju jitsu edzéseket a Star Gym-ben Lakatos Sándor vezeti. A gyermek ju jitsu és a felnőtt ju jitsu csoportok edzései a Bányai Júlia Gimnáziumban folynak Berkes László vezetésével. Érdeklődni lehet a 30/2067078-as telefonszámon vagy a [email protected] e-mail-címen.

Kategória: Küzdősport