Wing Tsun az elmúlt évben Kecskeméten

Wing Tsun az elmúlt évben Kecskeméten

A Magyar Wing Tsun Egyesület tanítványainak a 2021-es év eleje még mindig – a járványhelyzet miatt – az otthoni edzésekről szóltak.
Nyárra elkezdődhettek a szabadtéri edzések. Hihetetlen létszámban és hatalmas lelkesedéssel indultak újra az iskolák.
Si Fu Máday Norbert nagymester a Leung Ting Wing Tsun kung-fu magyarországi meghonosítója időt, energiát nem kímélve tartotta a szemináriumokat, hogy segítsen az oktatóknak, láthassák és tőle is tanulhassanak a tanítványok.
A nemzetközi nyári táborban 3 kecskeméti tanítványom sikeres mestervizsgát tett. Molnár-Szabó Gábor elérte a 3. mesterfokozatot, Mucsi Tímea és Szakonyi Zsolt pedig megszerezte az 1. technikusi fokozatát.
A szeptemberi iskolakezdést követően, újra tudtunk tagfelvételes bemutatókat tartani, így jöhettek végre kezdők is a tréningekre. Leung Ting nagymester őszi szemináriuma a bizonytalan nemzetközi helyzet miatt nem került megrendezésre, de remélhetőleg idén már találkozhatnak vele a tanítványok.
Mivel én 1991 őszén kezdtem a kung-fus tanulmányaimat, így idén egy 30 éves jubileumi szemináriumot szerveztem novemberben, ahol az összes tanítványom részt vett. Si Fu Máday Norbert nagyon magas szintű technikákat mutatott a keményen gyakorló tanítványoknak. A szünetben egy ünnepi ebéd elfogyasztása közben pihenhettünk. Majd újra a tanulásé volt a főszerep, melyeket vizsgák követtek, ahol Lovas Viktor megszerezte a 2. mesterfokozatát. A diplomák átadása után a rendezvény hivatalos része véget ért. A tanítványok fáradtan, de boldogan maradtak még a kötetlen beszélgetésen, tortázáson, fotózáson.
Kerekes Csaba
Leung Ting Wing Tsun

  1. mesterfokozat
Cimkék: Kecskemét