A fejlődés útján, előrébb léptünk minden szinten SG Kecskemét Futsal

A fejlődés útján, előrébb léptünk minden szinten SG Kecskemét Futsal

A 2020/21 évad a járvány következtében igen nehézre sikerült, ám így is kiemelkedő szezont futottak mind a felnőtt, mind pedig az utánpótlás csapataink.
Az SG Kecskemét Futsal zászlóshajója, a felnőtt csapata a második NBI-es évében az 5. helyen zárta a bajnokságot, ami történelmi siker a klub életében. Nemcsak, hogy bekerültek az ország legjobb 5 futsal csapat közé, de emellett válogatott játékost is adtak. Azonban a fejlődés itt nem állhatott meg. Mind a szakmai stábban, mind pedig a játékosállományban, minőségben és mennyiségben is előrébb lépett a csapat a nyári átigazolási szezonban. Ez pedig a legvérmesebb reményeket keltheti a kecskeméti szurkolók között, hiszen ez kimondva, vagy kimondatlanul is érmes célokat jelenthet a klub számára.
Az U17 -es utánpótlás korosztályunk már a 2020/2021-es idényben is egy csodálatos eredményt hozott a konyhára, hiszen végletekig kiélezett bajnoki hajrát követően országos első osztályú aranyéremnek örülhettek. Móra Viktor és Mánya Szabolcs utánpótlás edzők már egy évvel ezelőtt is együtt dolgoztak a csapat nagy részével az U15-ben. Ezek a kiöregedett gyerekek csatlakoztak a 2004-es születésű idősebb játékosokhoz, és már az ősz elején látszódott, hogy egy jó csapat alakulhat ki, és kemény munkával eredményesek is lehetnek. Ennek a korosztálynak az egyben tartása és a további fejlődése nélkülözhetetlen kulcsa a jövő felnőtt kecskeméti futsaljának.
U15-ös korosztályunk is nagyszerű eredményt ért el a 2020/21-es évadban, hiszen a megyei futsal bajnokságban bronzérmet szerzett. Darko Ristic, aki egyben oszlopos tagja a felnőtt csapatnak is és Récsei Péter tanítványai ebben a korosztályban sajátították el a futsal alapjait. A cél továbbra is az, hogy 1 évvel később, ahogy felkerülnek az országos táblára, a lehető legtöbbet tudjanak a futsal játékából.
A szakmai munka mellett talán az egyik legnagyobb projektje a klubnak a Katona József Gimnázium udvarára tervezett és ott megépítendő sportcsarnok sikeres megvalósítása. A tornacsarnokot egyaránt használhatják majd a diákok, a sportolók, utánpótláskorú fiatalok és a szabadidejükben mozogni vágyó baráti társaságok is. A sportolók közül pedig nemcsak a futsalosok, hanem a röplabdások, kosarasok, kézilabdások is.
Edzéseken kívül természetesen mérkőzéseket is lehet majd rendezni a 20×45 méteres csarnokban, mobillelátókon legfeljebb százhúsz-százötven néző részvételével. Az építési munkálatok tavaly ősszel megkezdődtek, Kecskemét Megyei Jogú Város támogatásával, és a kecskeméti kötődésű gazdasági vállalkozások TAO felajánlásaival reményeink szerint 2023. tavaszán átadásra fog kerülni a multifunkciós tornacsarnok.

Kategória: Futsal
Cimkék: Kecskemét