Meghonosították a futsalt Kecskeméten

Meghonosították a futsalt Kecskeméten

2015. májusában egy baráti társaság egy célt fogalmazott meg: újra meg kellene honosítani Kecskeméten az országosan nagy figyelemmel kísért futsalt, azaz a kispályás labdarúgást.

– Ma már 4 utánpótlás korosztályban 62 igazolt versenyengedéllyel rendelkező fiatal játssza a futsalt a teremben – mondta Vertz Tamás, a ScoreGoal Kecskemét Futsal Egyesület elnöke.
Két korosztály a nemzeti bajnokság első osztályában, az NB I-ben, két korosztály pedig a megyei bajnokságokban játszik. Az utánpótlás erősségét mutatja, hogy a tavalyi évben az U18-as korosztály az NB I-ben bronzérmet szerzett. Ebben a bajnoki évben az U17-es korosztály vezeti az első osztályú bajnokság tabelláját.
Az utánpótlás korosztályokban összesen 5 edző dolgozik, heti 2-3 edzés mellett. A felnőtt csapat a tavalyi évben az NB II. második, azaz ezüstérmes helyére futott be, amivel lehetőséget teremtett az NB I-ben az indulásra. Így ebben a bajnoki évben már a legmagasabb osztályban rúgják a bőrt, összesen 16 igazolt felnőtt játékossal.
További nagy siker, hogy a fiatal Récsei Péter személyében az idei évben U17-es magyar válogatottat ad a klub.
Vertz Tamás hangsúlyozta: növelni szeretnék a sportág tömegbázisát, magasabb szakmai képzést szeretnének adni a futsal utánpótlás játékosoknak, és ezzel egyre több gyereket eljuttatni a korosztályos válogatottak kapujáig. Szakmai futsal roadshow-kat akarnak hozni Kecskemétre, amelyek segíthetnek a képzésben.

Kategória: Futsal