Büszke vagyok rá, hogy magyarnak születtem

Büszke vagyok rá, hogy magyarnak születtem

Büszke vagyok rá, hogy magyarnak születtem – tett hitvallást
Neumayer Hanna, a szalkszentmártoni Petőfi Sándor Általános Iskola tanulója, aki édesapja mellett második éve íjászkodik.

Hanna elmondta, hogy egy balatoni nyaralás alkalmával próbálták ki először édesapjával az íjászkodást a sümegi várban. Nagyon élvezték, ezért elhatározták, hogy íjászkodni fognak. Gondolták, hogy ez olyan apa-lánya program lesz.
Később egy népitánc- fellépés alkalmával Dunaföldváron ismét kipróbálhatták ezt a sportot, majd csatlakoztak is a dunaföldvári Vallum Íjászegyesülethez.
Egy évig jártak Dunaföldvárra, közben megismerkedtek más egyesületek tagjaival is és végül egy Szalkszentmártonhoz közeli egyesületnél kötöttek ki.
A Dunavecsei Íjászegyesületet választották, ahova egy éve járnak rendszeresen. Hetente kétszer van edzés, évközben versenyekre járnak az ország különböző részeire. Édesapja is indul vele a versenyeken, de az ő számára ez inkább csak hobbi.
Hanna első versenyén 6. lett, de nem csüggedt el. Azóta 7 versenyen 3 arany- és 3 ezüstérmet szerzett. A következő nagy versenyen, a Komáromban rendezendő országos Bajnokságon is édesapjával indul.
– Megpróbáljuk az OB-n a lehető legjobb eredményt elérni, de ha nem sikerül, akkor sem leszünk elkeseredve, mert számunkra az íjászkodás nem csak a versenyekről szól, mert büszkeség tölt el, amikor felvehetem a tradícionális íjászruhámat – mondta a fiatal íjász.

Kategória: Íjászat