Nagy hagyománya van Kunszentmiklóson a kézilabdának

Nagy hagyománya van Kunszentmiklóson a kézilabdának

Kunszentmiklóson nagy hagyományokkal rendelkező sportág a kézilabda. Fontos további népszerűsítése, valamint a felnőtt és az utánpótláskorú csapatainak olyan feltételek biztosítása, hogy a nemzeti bajnokság különböző osztályaiban minél jobb eredményeket érjenek el.

Fontos cél olyan játékosok nevelése és felkészítése, akik NB II-ben, esetlegesen különböző korosztályos válogatottakban is öregbítik a város és a megye sporthírét. Alapvető célnak tekintjük a sportot szerető közösség igényeinek kielégítését, szórakoztatását. A sport játékos eszközeivel kívánjuk elősegíteni a fiatalok egészséges életszemléletének és életmódjának kialakítását, a sportszerű magatartás elterjedését. Az utánpótlás-nevelés rendszerében fontosnak tartjuk a tervszerű együttműködést bázis iskolákkal, kézilabda-tagozatos diáksport egyesületekkel. Fontosnak tartjuk az együttműködést és a tagsági viszony fenntartását a Magyar Kézilabda Szövetséggel, valamint a megyei szakszövetséggel.
A Miklós KC 2015-ben átalakult. Az új vezetés elsősorban az utánpótlás-nevelést tartja a fő irányvonalnak. Mindent megtesz, hogy a gyerekek számára vonzóvá tegye a sport szeretetét. Emellett a felnőtt csapatunkat is folyamatosan bővítjük, új játékosokat igazolunk, mert nem titkolt célunk, hogy a megyei csoportból felsőbb osztályba szeretnénk feljutni.
Sikerült több korosztályos csapatot és egy felnőtt csapatot is elindítani az elmúlt években, köszönhetően az önkormányzat támogatásának, valamint a központi támogatási rendszer kialakításának felhasználásával.
Szeretnénk továbbra is fenntartani, valamint fejleszteni a kézilabda-oktatást. Folyamatosan jártunk meccsekre mind a felnőtt, mind pedig az utánpótláscsapatokkal. Hetente 14 edzést tartunk, jelenleg három edzővel sikerül ezt megoldani. Az idei évben azonban szükségünk van még egy edző bevonására a gyerekszám növekedése miatt.
Az elmúlt évadban megkezdődött a helyi nagycsoportos óvodások felkészítése is, aminek következtében az első osztályba felkerülő gyerekek már ismerik a kézilabda alapjait és szívesen járnak edzésre. Az elmúlt évek fejlődésének köszönhetően egyre több az egyesület támogatója, akik hozzájárulásukkal segítik a mindennapi nehézségek leküzdését.
A megyében az egyik legnagyobb szurkolótáborral rendelkezünk, akik a hazai meccseken szinte felrobbantják a sportcsarnokot, de az idegenbeli meccseinken is részt vesznek, ezzel is segítve a játékosokat.
Patai Imre,
az egyesület elnöke

Kategória: Kézilabda