Újjá éledt Szabadszálláson a kézilabda

Újjá éledt Szabadszálláson a kézilabda
  1. januárjában indult útjára Szabadszálláson egyesületi keretek között a kézilabda. Az érdeklődés hatalmas volt, hiszen már az év elején 80 fő fölé nőtt az edzéseket végző gyermekek száma.
    Az egyesület minden hónapban elismeri a hónap legjobbját, amivel külön motiválják a fiatalokat. 2021. március végére hivatalosan is tagszervezete lett a Magyar Kézilabda Szövetségnek. A kézilabda egyesület fiataljai számos mérkőzést is megtekinthettek 2021-ben, amivel tovább mélyíthették a kézilabdatudásukat.
    A tavalyi esztendőben, egy napközis sporttáborban is részt vehettek a kézilabda egyesület növendékei, melyen még jobban megismerkedhettek a kézilabdával. Emellett szintén egy nyári tábor keretében Balatonkenesére látogatott az U11-es és U13-as keret, mellyel a tavaszi idényt zárták. A napi programok keretében a kicsik strandolhattak, társasozhattak, részt vehettek kézműves foglalkozásokon és játékos feladatokon.
    Az egyesület számos tagja 2021 őszén kölcsönjátékosként kipróbálhatta magát bajnoki mérkőzésen. A 11-14 éves lányok számára szervezett tornán először léphettek pályára az egyesület lány tagjai, akik a versenyen második helyet értek el.
    A szabadszállási csapat a Magyar Kézilabda Szövetség által kiírt kisiskolás bajnokságba nevezett, így várhatóan 2022 év elején mutatkozhatnak be a gyerekbajnoki mérkőzésen. 2022 őszétől már minden korosztályban szeretne nevezni az egyesület.
Kategória: Kézilabda
Cimkék: Szabadszállás