Sikeres évet zár a lajosmizsei kézilabda klub

Sikeres évet zár a lajosmizsei kézilabda klub

A Mizse Kézilabda Club fennállása óta a legsikeresebb évén vagyunk túl, mert a felnőtt csapatok mellett az utánpótlás bajnokságokban szereplő csapataink is jól szerepelen – mondta Sándor György, a Mizse KC elnöke.
A férfi felnőtt alakulat tavaly megnyerte NB II Dél csoportját, méghozzá az ország legjobb NB II-es csapataként, fiú serdülő csapat megnyerte a III. osztályú F csoportját, ezzel egy szinttel feljebb, idén már a II. osztály keleti csoport résztvevője. A Bács Kiskun megyei felnőtt bajnokságban megrendezett Final Fouron is győzedelmeskedni tudott az egyesület, melynek tagjait csak fiatalok, serdülő-U22 korosztály alkotta. A hölgyek felnőtt szinten teljesíteni tudták a kitűzött célt, miután megyei bajnokként hosszú idő után újra az NB II- ben szerepelve, megőrizték tagságukat és bent maradtak. Idén pedig egy mérkőzéssel többet játszva ugyan, de vezetik az NB II Dél-keleti bajnokságot.
Az egyesület elnöke hangsúlyozta: Lajosmizsén már több mint ötven éves hagyománya van a kézilabda sportágnak, jelenleg nyolc csapatot versenyeztetnek, úgymint a férfi NB II, fiú U20 II.o. fiú U18 II.o. fiú U14, fiú U13 és a női NB II, leány U19 III.o., leány U 17 III.o.
Sándor György hozzátette: A filozófiánk a hazai, saját nevelésű játékosok kinevelése, minél magasabb szinten, a lehető legjobb szakemberek munkájával, akik fontos szerepet játszanak abban, hogy ezen sportoló palánták a kézilabdát válasszák sportágukká.
– Büszkék vagyunk a 238-szoros válogatott Fazekas Nándorra, 85-szörös Utasi Ágnesre, és a 91-szeres Törő Szabolcsra, főiskolás világbajnok Apró Ferencre, és a sok magyar NB1-ig eljutó játékosra – sorolta a klub kiemelkedő eredményt elért versenyzőit.

Kategória: Kézilabda