Kiválóan szerepeltek a kunszentmiklósi íjászok a világbajnokságon

Kiválóan szerepeltek a kunszentmiklósi íjászok a világbajnokságon

Gyulán rendezték meg augusztusban az idei íjász világbajnokságot, amelyen 21 ország több mint 350 versenyzője indult. A kunszentmiklósi Nyílegyenes Íjász Club 12 versenyzővel vett részt az egy héten keresztül tartó világversenyen, amelyen együtt rendezték meg a Történelmi Íjász Világbajnokságot, a Távcéllövő Íjász Világbajnokságot és a Távlövő Íjász Világbajnokságot.
A kunszentmiklósi íjászok 25 világbajnoki érmet szereztek. A magyar válogatott csapat, amelynek 4 fős keretében a hétszeres világbajnok Hunyiné Dr. Domokos Emőket is versenyzett, aranyérmes lett. A kunszentmiklósi íjász ezzel kilencre növelte világbajnoki aranyérmeinek a számát, mivel egyéni világbajnoki érmet is nyert.
A kunszentmiklósi csapat rengeteg munkát fektetett bele a felkészülésbe, a városi íjászpályán töltötte a világbajnokság előtti 2 hónapot, gyakran napi két-három edzéssel. A versenyzők szerint csodálatos volt a felkészülés során és a versenyen is a csapatszellem, egymást biztatták, közösen örültek a sikereknek, amely nagy erőt adott a versenyen induló íjászoknak.
A rengeteg munkának meg is lett az eredménye, mert 25 világbajnoki éremmel gazdagodott a klub éremgyűjteménye. Születtek világbajnokok, ezüst- és bronzérmesek, valamint helyezettek is.
A versenyen a háromszoros mesteríjász, hétszeres világbajnok Hunyiné Dr. Domokos Emőke, a kétszeres mesteríjász, országos bajnok Granek Andrea, az egyszeres mesteríjász, országos bajnok Barcsai Nikolett, az egyesület elnöke, a háromszoros világbajnok Hunyi Tamás, az országos és világbajnok Dr.Skaliczky Andrea, valamint Dr. Rácz Attila, Vitéz Medra László Attila, Mihók István, Somogyi Bernadett, Kovács Zoltán Norbert, Kenyeres Imre vett részt.
A klub legfiatalabb kiválósága, a 9 éves Hunyi Magor, aki a Baksay Sándor Református Általános Iskola és Gimnázium 3. osztályos tanulója, világbajnoki ezüstérmet szerzett.

Kategória: Küzdősport